T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - İnönü Ortaokulu

TARİHÇE

OKULUN TARİHÇESİ

Adını Atatürk'ün silah arkadaşı ve ikinci cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'den alan okulumuzun temeli 1998 yılının Ocak ayında atılmıştır. Aynı yılın Kasım ayında da üç sınıfla eğitim öğretime başlamıştır. 1999 yılının Şubat ayında en yakın okul olan Alaattin Keykubat İlköğretim Okulundan 10 öğretmenin sınıflarıyla beraber gelmesiyle öğretmen kadrosu ve öğrenci sayısı artan okulumuz birinci kademede tam kadro olarak eğitime devam etmiştir.

2002 yılında ilk mezunlarını veren okulumuz Anadolu ve Fen Liselerine birçok öğrenci    kazandırmıştır. İlk mezun verdiği yıldan itibaren her yıl bir önceki yıla oranla daha fazla öğrencimizi Anadolu ve Fen Liselerini kazanmalarına katkı sağlamıştır. 2005 yılında ise bir öğrencimiz Özel Okullar Sınavı'nda İstanbul 1.si ve Türkiye 3.sü olmuştur.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında deprem güçlendirmesinden geçmiştir.  Aynı yıl bir öğrencimiz, 2016 yılında ise iki öğrencimiz TEOG Türkiye birincisi olmuştur.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında ise iki öğrencimiz TEOG sınavından tam puan alma başarısı göstererek birinci olmuştur. Yine bu yıl okulumuza altı adet profesyonel laptop, satranç takımları ve 5000'i aşkın kitap barındıran bir Z kütüphane kazandırılmıştır.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında okulumuzun güvenliğini artırmak amacıyla bahçe çitleri yenilenmiştir. Yılın ilk döneminde Kız futbol takımımız İlçe üçüncüsü olma başarısını göstermiş ve atletizm takımımız gene ilçe üçüncüsü olmuştur. Ayrıca geleneksel hale getirdiğimiz ilçe çapında Yıl Sonu Resim ve Mozaik sergilerimiz yapılmıştır.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuz ilçe genelinde 80 okulun katılımıyla Göl Kenarı Resim Şenliği ve Canlı Resim Yapma Yarışmasıyla İlçemizde bir ilki gerçekleştirmiştir. Yapılan Festivale 2000'i aşkın çocuk katılmış ve velilerin katılımıyla rakam 5000 kişiyi geçmiştir. Dereceye giren çocuklara ve öğretmenlerine yurt dışı gezilerinden tablet ve bilgisayara kadar birçok hediye verilmiştir. Ayrıca gene bu yıl 4006 tubitak bilim fuarı okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında 12 atletizm dalında biri basketbol ilçe şampiyonluğu olmak üzere toplamda 13 kupa kazanılmıştır. Kaymakamlık Uhdesinde yürütülen "Believe İn Yourself Just Speak" projesine dahil olunmuş ve ilçe 2.'liği kazanılmıştır. Ulusal Öğretmenler Arası Yenilikçi Öğretim Materyalleri Tasarım yarışmasında 4800 eser arasından okulumuz Türkiye Finallerine kalmıştır. Kültür yarışmalarında bu yıl yedi derce alınmış bunların beşi birinciliktir. Bu yıl yerel kaynaklar kullanılarak konferans salonumuz tadilattan geçirilmiş ayrıca bir de spor salonu yapılmıştır.

Pandemi sürecinde okulun bahçesi tamamı asfaltlama yapılmış, bahçenin çevresi kaldırım taşlarıyla döşenmiş ve su giderleri yeraltına alınarak atık su sistemine bağlanmıştır. Ayrıca okul girişi ve Atatürk Büstü yenilenmiştir.

Okulumuz sayısız ulusal ve uluslararası projede yer alarak ve öğrencilerimizi yurtdışına göndermeyi başarmıştır. Okulumuz her yıl artan akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılarıyla eğitim öğretime devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.12.2012 - Güncelleme: 23.02.2021 12:22 - Görüntülenme: 3503
  Beğen | 14  kişi beğendi