Nis

23 Nisan;Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği,egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletimizin egemenliğini tüm dünyaya haykırdığı gündür.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Geleceğimizin umudu ,ülkemizin yarınları olan sevgili çocuklarımız; bayramınız kutlu olsun.

BİR YOLCUYA

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda

Gördüğün bu tümsek, Anadolu'nda

İstiklal uğrunda, namus yolunda

Can veren Mehmed'in yattığı yerdir.

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,

Son vatan parçası geçerken ele,

Mehmed'in düşmanı boğduğu sele

Mübarek kanının akıttığı yerdir.

Düşün ki, haşrolan kan, kemik eti

Yaptığı bu tümsek, amansız çetin

Bir harbin sonunda bütün milletin

Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

Necmettin Halil ONAN

12 MART İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜ haftası kutlamasından kareler

Mrt

Bilim ve teknoloji haftası kapsamında milli muharip uçağımız kaan videosu öğrencilere izletildi

Şbt

Bakanlığımızca yürütülen "Ben Okuyorum İstanbul Okuyor" projesi kapsamında okul kütüphanemize gönderilen kitaplardan proje ile ilgili raf oluşturularak öğrencilerimizin kitaplarla buluşması sağlandı

Ara

İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesiyle,  uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yürütülerek, uyuşturucu kullanımının henüz başlanmadan önüne geçilmesi hedefleniyor. Okulumuzda düzenlenen bu seminer 82 velimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Kas

Okulumuzda Değerler Eğitimi Projesi uygulanmaktadır. Her ay bir değer işlenmektedir. Ekim ayında kardeşlik, Kasım ayında sevgi ve saygı, Aralık ayında çalışkanlık, Ocak ayında sorumluluk, Şubat ayında sabır, Mart ayında iyilik, Nisan ayında merhamet,  Mayıs ayında dürüstlük konuları işlenecektir. Bu kapsamda bu ay  sevgi ve saygı konulu pano hazırlanmıştır.

Kas

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından velilerimize yönelik Aile içi Şiddet eğitimi verildi

Kas

Unutulmaz Lider, Büyük Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümünü sevgi, saygı, minnet ve rahmetle andık.

Aziz Atatürk siz rahat uyuyun, ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

100. yaşını onurla, mutlulukla, çoşkuyla, saygıyla, minnetle kutluyoruz.

Nice nice 100 yaşlara!

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz. Bayramımız kutlu olsun.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haz

Sevgili öğrencilerimiz, 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 05.07.2022 ile 20.07.2022 tarihleri arasında yerleştirme işlemleri başlayacak. Yerleştirme işlemlerine başvurular e-okul.meb.gov.tr üzerinden alınacak. Yerleştirme işlemleri ile ilgili sizlere yardımcı olması açısından aşağıda ayrıntılı şekilde bir çalışma yaptık. Sizlere faydalı olmasını diliyoruz.

Tem

2022 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi için hazırlanmıştır. Yüzdelik diliminizi girerek muhtemel yerleştirme aralığı hesaplanarak yerleşme ihitmaliniz olan okulları listelemektedir. Robotta yüzdelik diliminize göre çıkan Alt - Üst Yüzdelik Dilim aralığına dağılımlı seçim yapmanız yerleşme ihtimalinizi artıracaktır. Örneğin yüzdelik diminiz 3 olsun, program size 2.15 - 7.85 aralığını verecektir. Gelen listede sıralama olarak yoğunluk 3'ye yakın olacak şeklinde 5-6 aralığına kadar inmelisiniz. Rehberlik amaçlıdır. Farklı seçimler yapabilirsiniz.

Görüntüleme ve kullanım kolaylığı için bilgisayardan görüntüleme yapmanızı öneririz. Küsüratlı yüzdelik dilim girişinde örneğin 7,1 yerine noktalı olarak 7.1 yazınız.