T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - İnönü Ortaokulu

2022 Yerel ve Merkezi Tercih Danışmanlığı

Sevgili öğrencilerimiz, 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 05.07.2022 ile 20.07.2022 tarihleri arasında yerleştirme işlemleri başlayacak. Yerleştirme işlemlerine başvurular e-okul.meb.gov.tr üzerinden alınacak. Yerleştirme işlemleri ile ilgili sizlere yardımcı olması açısından aşağıda ayrıntılı şekilde bir çalışma yaptık. Sizlere faydalı olmasını diliyoruz.

 

 

 

28-06-2022

 

 

  • Mezun olan tüm öğrencilerimiz (LGS sınavına girmemiş olanlar da dahil) lise tercihi işlemlerini yapacaklardır. 

  • Tüm öğrencilerimiz  ilk olarak"Yerel Yerleştirme" tercihinde bulunacak, dileyen ek olarak LGS puanıyla alan okullar için "Merkezi Yerleştirme" tercihinde de bulunabileceklerdir.

  • "Yerel Yerleştirme" tercihlerinde adres bölgemize düşen okullar "e-okul.meb.gov.tr Tercih Başvurusu Ekranı"nda bizlere görünecektir.

  • Yerel tercihlerde aynı türdeki okullardan en fazla 3 okul türü (Anadolu/Meslek/ İmam Hatip gibi) olmak üzere toplamta 5 okul tercihinde bulunulacaktır. 

  • Yerel tercihlerde "kayıt alanı" olan okullardan seçilmesi avantajınıza olacaktır.

  • LGS sonucunuzdaki yüzdelik diliminiz nitelikli liselere yerleşmek için uygunsa yerel yerleştirmeden sonra "Merkezi Yerleştirme" tercihinde bulunabilirsiniz.

 

 01-07-2022

 

 

  • Sistem yerleştirme yaparken öncelikli olarak Merkezi Yerleştirme tercihlerinizin olup olmadığına bakacaktır. Eğer Merkezi Yerleştirme tercihiniz varsa sistem öncelikle bu alanda yerleştirme yapmayı deneyecektir. Merkezi Yerleştirmede  bölümünde yerleştirme olmaması durumunda "Yerel Yerleştirme" tercihine göre yerleştirme deneyecektir.

  • Yerleştirmede sıralamanız önemlidir. Sistem yerleştirme işlemini yaparkan tercih sıranızı göz önüne alarak yerleştirme yapacaktır. İlk olarak 1. sıraya yazdığınız okulla yerleştirme işlemi başlayacaktır.

 01-07-2022    
 01-07-2022    
 01-07-2022  
  • Program okulumuz öğrencileri için hazırlanmıştır. 6, 7 ve 8. sınıf ortalamalarınıza  baz alınmıştır. Okul numaranızı ilgili alana girerek ARA butonuna tıkladığınızda okul ortalamanıza göre tercih sıralaması sayfanın alt tarafında sıralanacaktır. 2021 yılında yerel yerleştirmede oluşan taban puanlar baz alınarak sıralama oluşmaktadır. Rehberlik amacıyla hazırlanmıştır. Uygulamaya gitmek için TIKLAYINIZ!

 01-07-2022  
  • Programı İstanbul ilinde Fen, Sosyal Bilimler, Proje Anadolu liselerini tercih edecek herkes tarafından kullanılabilir. Proje Mesleki ve Teknik liseler için sadece Küçükçekmece ilçesine göre arama yapmaktadır. Uygulamada geçmiş yılların taban puanlarını ve kontenjan bilgilerine ulaşabilirsinix. Rehberlik amacıyla hazırlanmıştır. Uygulamaya gitmek için TIKLAYINIZ!

 01-07-2022    
 01-07-2022  

Tercih süresinde öğrencilerimize EBA üzerinden canlı rehberlik ve bireysel rehberlik program hazırlanmıştır. Sınıflar program dahilinde rehberlik faaliyetlerinden yararlanacaklardır. Programın tarih ve saatleri ile ilgili bilgi almak için TIKLAYINIZ!

 01-07-2022  
  • Okulumuz öğrencilerinin Yerel Yerleştirme alanındaki okulları ve okulların taban puanlarını görmek için TIKLAYINIZ. 

  • Merkezi Yerleştirme alanındaki okulları ve okulların taban puanlarını görmek için TIKLAYINIZ.

 

     
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2022 - Güncelleme: 03.07.2022 15:02 - Görüntülenme: 991
  Beğen | 8  kişi beğendi