Etiket Sonuçları: e-okul

Haz

Sevgili öğrencilerimiz, 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 05.07.2022 ile 20.07.2022 tarihleri arasında yerleştirme işlemleri başlayacak. Yerleştirme işlemlerine başvurular e-okul.meb.gov.tr üzerinden alınacak. Yerleştirme işlemleri ile ilgili sizlere yardımcı olması açısından aşağıda ayrıntılı şekilde bir çalışma yaptık. Sizlere faydalı olmasını diliyoruz.

Tem

2022 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi için hazırlanmıştır. Yüzdelik diliminizi girerek muhtemel yerleştirme aralığı hesaplanarak yerleşme ihitmaliniz olan okulları listelemektedir. Robotta yüzdelik diliminize göre çıkan Alt - Üst Yüzdelik Dilim aralığına dağılımlı seçim yapmanız yerleşme ihtimalinizi artıracaktır. Örneğin yüzdelik diminiz 3 olsun, program size 2.15 - 7.85 aralığını verecektir. Gelen listede sıralama olarak yoğunluk 3'ye yakın olacak şeklinde 5-6 aralığına kadar inmelisiniz. Rehberlik amaçlıdır. Farklı seçimler yapabilirsiniz.

Görüntüleme ve kullanım kolaylığı için bilgisayardan görüntüleme yapmanızı öneririz. Küsüratlı yüzdelik dilim girişinde örneğin 7,1 yerine noktalı olarak 7.1 yazınız.

May

Okulumuz konferans salonunda okulumuz Psikolojik Danışmanı Zehra Uyar tarafından 8. sınıf velilerimize sınav sistemi tanıtılmış, üst öğrenim kurumları ve tercih dönemi hakkında bilgilendirilme yapılmıştır.

Tem

Sevgili öğrencilerimiz, 2021 LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 05.07.2021 ile 16.07.2021 tarihleri arasında yerleştirme işlemleri başlayacak. Yerleştirme işlemlerine başvurular e-okul.meb.gov.tr üzerinden alınacaktır.  Yerleştirme işlemleri ile ilgili sizlere yardımcı olması açısından aşağıda ayrıntılı şekilde bir çalışma yaptık. Sizlere faydalı olmasını diliyoruz.

Okul Rehber Öğretmenimiz Zehra UYAR sizlere EBA üzerinden rehberlik çalışmaları yürütecektir. EBA üzerinden rehberlik faaliyetlerine katılmanızı önemle rica ederiz. Sınıfların Canlı Ders Çizelgesi aşağıda verilmiştir. Belirtilen saatlerde sisteme giriş yapmanızı rica ederiz. Tercih sıralamanızı yaptıktan sonra e-okul tercih başvuru ekranından sisteme girilmesi gerekmektedir. Tercihler sisteme girildikten sonra velilerimiz onay için okul müdürlüğümüze veya herhangi bir ildeki ortaokul müdürlüğüne tercihlerini onaylatması gerekmektedir.