T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE - İnönü Ortaokulu

LGS Tercih İşlemleri

Sevgili öğrencilerimiz, 2021 LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 05.07.2021 ile 16.07.2021 tarihleri arasında yerleştirme işlemleri başlayacak. Yerleştirme işlemlerine başvurular e-okul.meb.gov.tr üzerinden alınacaktır.  Yerleştirme işlemleri ile ilgili sizlere yardımcı olması açısından aşağıda ayrıntılı şekilde bir çalışma yaptık. Sizlere faydalı olmasını diliyoruz.

Okul Rehber Öğretmenimiz Zehra UYAR sizlere EBA üzerinden rehberlik çalışmaları yürütecektir. EBA üzerinden rehberlik faaliyetlerine katılmanızı önemle rica ederiz. Sınıfların Canlı Ders Çizelgesi aşağıda verilmiştir. Belirtilen saatlerde sisteme giriş yapmanızı rica ederiz. Tercih sıralamanızı yaptıktan sonra e-okul tercih başvuru ekranından sisteme girilmesi gerekmektedir. Tercihler sisteme girildikten sonra velilerimiz onay için okul müdürlüğümüze veya herhangi bir ildeki ortaokul müdürlüğüne tercihlerini onaylatması gerekmektedir.

Nasıl Tercih Yapacağım?

Mezun olan tüm öğrencilerimiz (LGS sınavına girmemiş olanlar da dahil) lise tercihi işlemlerini yapacaklardır. Öncelikle tüm öğrencilerimiz "Yerel Yerleştirme" tercihinde bulunmak mecburiyetindedir. Yerel yerleştirmede Anadolu Liseleri, Mesleki ve Tenkin Liseler, İmam Hatip Liseleri bulunmaktadır. "Yerel Yerleştirme" tercihlerinde adres bölgemize düşen okullar "e-okul.meb.gov.tr Tercih Başvurusu Ekranı"nda bizlere görünecektir. Tercihlerde ilk 3 okul "kayıt alanı" okulları içinden olmak koşulu ile toplamda 5 okul tercihinde bulunulabilecektir. Tercihlerde aynı türdeki okullardan en fazla 3 okul türü seçilebilir (örneğin en fazla 3 Anadolu lisesi veya en fazla 3 imam hatip lisesi gibi). Yerel yerleştirme "okul ortalaması"na göre yapılacağından yerleşme sıralaması aynı okulu seçenler içerisinden okul puanı sıralamasına göre yapılacaktır.

 

LGS sonucunuzdaki yüzdelik diliminiz nitelikli liselere yerleşmek için uygunsa yerel yerleştirmeden sonra "Merkezi Yerleştirme" tercihinde bulunabilirsiniz. Toplamda 10 okul tercih edebilirsiniz. Bu bölümde Fen, Anadolu, Mesleki ve Teknik, Sosyal Bilimler ve Proje İmam Hatip türü lise türlerini yer almaktadır. Mesleki Teknik liselerde bölümlere göre tercih edilir ( Havacılık, Matbaa, Tekstil bölümleri gibi). Proje İmam Hatip Liselerinde ise Fen veya Sosyal Bilimler bölümleri tercih edilebilmektedir. Puanla alım yapan okullarda dikkat edilmesi gerken LGS puanı değil "Türkiye Yüzdelik Dilimi"dir. Örneğin yüzdelik dilimiz %6 olsun, tercih sıralaması yaparken 1. sırada %4'lük dilimden başlanarak %10, %11'lere kadar inmek sağlıklı bir tercih yapmanızı sağlayacaktır. Benzer şekilde %15 lik dilimde isek de %13'lerden başlayarak %20, %21'lere kadar inilmelidir. Ağırlıklı olarak yüzdelik dilimine yakın ve altında okulların tercih edilmesi yerleşmede kolaylık sağlayacaktır.


Dikkat!


Sistem yerleştirme yaparken öncelikli olarak Merkezi Yerleştirme tercihlerinizin olup olmadığına bakacaktır. Eğer Merkezi Yerleştirme tercihiniz varsa sistem öncelikle bu alanda yerleştirme yapmayı deneyecektir. Merkezi Yerleştirmede  bölümünde yerleştirme olmaması durumunda "Yerel Yerleştirme" tercihine göre yerleştirme denecektir. Eğer sadece "Yerel Yerleştirme" tercihinde bulunulmuş ise öncelik yerel yerleştirmedeki sıralama olacaktır.

Pansiyonlu (yatılı) okullar isteğe bağlı olarak yapılabilir. Yerleştirme işlemleri için e-okul.meb.gov.tr adresin üzerinden yapılacaktır. Sizlere rehberlik etmesi amacıyla özet şekilde aşağıdaki dosyalardan ve videolardan faydalanabilirsiniz.


EBA üzerinden yapılacak olan Tercih Rehberliği programına ve saatlerine ulaşmak için tıklayınız.

Yerel Yerleştirme (Okul Puanı ile) Okul Taban Puan bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Merkezi Yerleştirme (LGS Puanı ile) Taban Puan bilgilerinde Anadolu ve Fen Liseleri, İmam Hatip ve Meslek Liseleri bilgilerine ulaşmak için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.07.2021 - Güncelleme: 07.07.2021 00:25 - Görüntülenme: 1551
  Beğen | 2  kişi beğendi